Program

Din salsaresa dag för dag

Dag 1 Ankomst till Havanna under eftermiddagen/kvällen och transfer till ert trevliga boende för att checka in.

Dag 2 På morgonen träffas vi för att ta del av praktisk information och närmre presentation av programmet. Ni träffar er svenska reseledare Lotta. En sann salsaentusiast med en aldrig sinande energi. Hon känner dessutom Kuba som sin egen ficka, då hon har varit på Kuba över 80 gånger och kommer med många goda råd.

Vi strosar runt i de närmsta kvarteren för att lära känna området. Efter en gemensam lunch och välkomstdrink är det dags att möta vårt kubanska dansteam och få en historisk inblick i Kubas danser. Vi tilldelas en kubansk danspedagog och provar på några enkla steg. Nu kör vi igång! Vamos a bailar!

På eftermiddagen och kvällen tar vi med oss våra nya kubanska vänner och provar dansstegen under lite mer avslappnade former på någon av Havannas många klubbar.

Dag 3-5 Nu har vi några härliga och innehållsrika dagar framför oss. På förmiddagarna står det danslektioner på schemat. Vi får undervisning i kubansk folklore, rumba samt den kubanska salsastilen casino. Efter varje lektion kommer reseledaren att informera om vidare program och om när de olika arrangemangen som ingår i resans pris kommer att äga rum (se nedan). Reseledaren kommer också att presentera ett frivilligt program som innehåller besök på de bästa salsoteken, konserter, prisvärda restauranger, besök på hantverksmarknaden med mera. En av kvällarna äter vi middag tillsammans i vår trevliga lägenhet i Havanna för de som önskar. Äventyret har börjat!

Dag 6 Idag väntar en lite annorlunda dag. Vi skall nämligen bege oss ut på en dag i Ernest Hemingways fotspår då han bodde och levde på Kuba under många år och har en viktig plats i kubanernas hjärtan och historia. Vi börjar med att åka till Hemingways hus i San Francisco de Paula strax utanför Havanna. Här bodde Hemingway i flera år tillsammans med sin sista fru. Efter författarens död överläts huset i stort sett intakt, till det kubanska folket som museum. Idag är det en mycket speciell upplevelse att besöka huset, all inredning, alla hans böcker och kläder finns kvar – precis som om han skulle komma tillbaka vilket ögonblick som helst. Här hade han storfrämmande av de skådespelare som hade huvudroller i de filmer som baserades på hans berömda romaner. Vi vandrar runt i den vackra trädgården där även båten ”Pilar” och kattkyrkogården ligger kvar.

Vi fortsätter turen till den lilla charmiga fiskebyn Cojimar. Det var här som Hemingway hade sin båt vars skipper Gregorio Fuentes utgör förebilden för fiskaren Santiago i ”Den gamle och Havet”. I Cojimar finns en bronsbyst uppställd av den kända författaren. Tillbaka i Havanna provar vi Hemingways favoritbar Floridita!

Självklart erbjuds även denna kväll ett trevligt arrangemang i Havanna med dans. 

Dag 7 Fridag i Havanna. Då kroppen behöver vila när det är mycket dans på programmet har vi idag en dag i Havanna på egen hand. Reseledaren kommer så klart med många idéer på vad man kan göra. Att rekommendera är ett intressant besök på Revolutionsmuseet som är inhyst i Batistas gamla presidentpalats. Ett annat sevärt museum är Havannas moderna konstmuseum. Konsten är ständigt närvarande på Kuba. Eller varför inte en härlig promenad längs Malecón eller den nya strandpromenaden Paseo Marítimo. Annars kanske den vackra stranden åter kan locka då det endast tar 30 minuter att ta sig ut till Playas del Este på egen hand eller varför inte den stora hantverksmarknaden i Havanna.  För den som önskar finns också möjlighet att boka till extra danslektioner till ett förmånligt pris.

På kvällen står för de som önskar ett arrangemang till självkostnadspris.

Dag 8-9 Nu återser vi hela vårt dansteam och det står åter danslektioner på programmet på förmiddagarna. Vi lär oss nya stegkombinationer och turer samt slipar salsastilen ännu bättre. Efter ett par dagars vila går det som en dans igen. 

Dag 10 Idag står en alldeles speciell höjdpunkt på programmet. Tillsammans med det kubanska teamet åker vi till stranden. Här blir det dans och svalkande dopp mellan varven. Väl tillbaka i Havanna fortsätter festen med dans, god mat och många skratt. En annorlunda dag full av dans, glädje och musik.

Dag 11 Våra innehållsrika dagar på Kuba går mot sitt slut och det är dags att checka ut från vårt boende. Vi går ombord på vår transfer till Havannas flygplats José Martí. Rika på härliga minnen säger vi ”hasta luego” och hoppas att snart vara tillbaka i detta färgstarka land igen…

Observera att du landar i Köpenhamn dag 12.       

Vi hjälper gärna till med extra nätter före eller efter Din resa tillsammans med oss. 

Kommentarer inaktiverade.